Danskerne spiser sundere

FORSKNING: Danskernes kostvaner er blevet sundere. Det viser en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet, der alligevel påpeger problemer med store mængder fedt og sukker i danskernes kost.
Ifølge en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet er mængden af sukker i danskernes kost for stor. Danskerne spiser generelt for meget slik, siger forskerne.
Ifølge en ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet er mængden af sukker i danskernes kost for stor. Danskerne spiser generelt for meget slik, siger forskerne.Foto: colourbox.com
Danskerne spiser sundere, end vi gjorde blot få år tilbage. Men den positive udvikling betyder ikke, at de danske madvaner lever op til anbefalingerne for en sund og næringsrig sammensætning af kost. Rapporten "Danskernes Kostvaner 2003-2008" konkluderer, at der stadig er for store mængder sukker og fedt i den mad, som danskerne indtager.

Det skriver DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

"Danskernes kostvaner er blevet bedre, da indholdet af vitaminer og mineraler generelt er øget i kosten. Men danskerne bør være mere kvalitetsbevidste og mere kritiske over for de "tomme kalorier", der kommer fra slik, sukker, alkohol og fedtstoffer," siger seniorrådgiver Agnes N. Pedersen fra DTU Fødevareinstituttet, der er en af forfatterne bag rapporten.

Rapporten er finansieret af Fødevareministeriet, og er baseret på data fra Den nationale undersøgelse af danskernes kostvaner og fysiske aktivitet, omfatter cirka 4.400 personer i alderen 4-75 år.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00