De står til sejr og nederlag ved valget

Valget bliver et persondrama. Ud fra professor Søren Risbjerg Thomsens friske beregning af, hvor mandaterne forventes at falde, som meningsmålingerne står netop nu, vurderer Altinget.dk, hvem der ryger ud og ind af Folketinget.
Gitte MadsenKristian Lund PedersenMette Dyrskjøt
Folketingsvalg byder på mange personudskiftninger. Her tegner det efter Altinget.dks vurdering til, at en god portion af de siddende MFere mister deres job, mens nye udfordringer i magtens centrum byder sig for helt grønne og uprøvede kandidater.

Socialdemokraterne har i valgkampens sidste uge formået at vende den ellers eskalerende tilbagegang, som partiet har oplevet siden valgets udskrivelse. Det betyder, at Carsten Bo Jensen og Jytte Wittrock i modsætning til sidste uges profeti, ser ud til at bevare deres folketingssæde i hhv. Frederiksborg og Storstrøms Amt.

Med seks mistede mandater i forhold til 2001-valget er Socialdemokratiet dog stadig det parti, hvor der tyndes kraftigst ud i MFerne.

Venstre går dog heller ikke helt fri. Med to tabte mandater og flere fremadstræbende nye kandidater må Foghs tropper også sende et udsnit af den nuværende deling på orlov. Jens Christian Larsen er nu for alvor sat på sidelinjen, idet kun fem mandater i det nordjyske ikke engang levner plads til hans nærmeste konkurrent Birgitte Josefsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00