Denne uge på Fødevarer (5)

DET SKER: Denne uge skal ministeren bl.a. til samråd i Fødevareudvalget, og i Folketingssalen skal der behandles et forslag om at få forbudt fødevarer, som er fremstillet ved tvangsfodring af dyr.
Foto: Colourbox
Fakta
Har du et arrangement der skal med i kalenderen, så skriv til [email protected]
Ministeren
Onsdag 1. februar deltager fødevareminister Mette Gjerskov (S) i lanceringen af "Nøglehullet på spisesteder" på Hotel- og Restaurationsskolen i Valby. Samme dag skal ministeren til samråd i Fødevareudvalget. Torsdag 2. februar skal Mette Gjerskov til formandskabskonference om lancering af den fremtidige kødkontrol. Konferencen vil foregå i Eigtveds Pakhus.

Folketinget
Onsdag 1. februar er der åbent samråd i Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri om detailvirksomheders muligheder for at sælge produkter til andre detailvirksomheder. Mette Gjerskov vil deltage, og udvalget har bedt ministeren redegøre for sin holdning til reglerne på førnævnte område med inddragelse af reglerne om, at detailvirksomheder ikke kan sælge produkter til virksomheder, som ligger over 50 kilometer væk. Derudover vil udvalget gerne høre, hvorvidt ministeren ser reglerne som en forhindring for små virksomheders udvikling. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske af René Christensen (DF).

Fredag 3. februar er der desuden behandling i Folketingssalen af et forslag om at pålægge regeringen at arbejde for at få forbudt fødevarer, der er fremstillet ved tvangsfodring af dyr. Forslaget er stillet af Dennis Flydtkjær (DF) m.fl.

Andre arrangementer
I dagene tirsdag 31. januar til torsdag 2. februar afholder Københavns Madhus kurset Økologi i caféen. Kurset drejer sig om, hvordan man kan omlægge sin café eller kantine til økologisk drift. Man vil dels diskutere, hvordan en økologisk omlægning kan blive en gevinst på både kort og langt sigt, og dels diskutere prisfastsættelse af økologiske varer.

0:000:00