Denne uge på Fødevarer (50)

DET SKER: Denne uge skal fødevareminister Mette Gjerskov (S) til Bruxelles, hvor hun skal diskutere det kommende danske EU-formandskab og til møde i Rådet. Derudover byder ugen bl.a. på en workshop om økologipolitik.
Foto: Colourbox
Fakta
Har du et arrangement der skal med i kalenderen, så skriv til [email protected]
Ministeren
Onsdag 14. december skal fødevareminister Mette Gjerskov til formandskabsmøde i Bruxelles i forbindelse med det kommende danske formandskab. Gjerskov bliver i Bruxelles torsdag 15. december og fredag 16. december, hvor hun skal til rådsmøde med sine ministerkolleger fra EU's andre medlemsstater.

Folketinget
Onsdag 16. december er der møde i Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Der foreligger endnu ingen dagsorden.

Andre arrangementer
Fredag 16. december holder Fødevareøkonomisk Institut Workshop om økologipolitik. Workshoppen hører under forskningsprojektet Politik og Marked (COP), der undersøger økologipolitikkens udformning og effekter i en række lande. Workshoppens formål er at diskutere projektets forskningsresultater og generelle økologipolitiske forhold efter oplæg fra deltagerne i forskningsprojektet og centrale personer inden for økologisektoren.

Fredag 16. december inviterer DTU Fødevareinstituttet til Professor Charlotte Jacobsens tiltrædelsesforelæsning. Charlotte Jacobsen vil blandt andet tale om sin forskning inden for omega-3 fedtsyrer. Forskningen fokuserer blandt andet på at berige fødevarer med omega-3 fedtsyrer, problemer med harskning i forbindelse med at tilsætte omega-3 fedtsyrer til fødevarer og fremadrettet også på behovet for at udvikle nye naturlige antioxidanter. Under sin forelæsning vil Charlotte Jacobsen belyse baggrund, status og perspektiver for forskningen.

0:000:00