Det Økologiske Råd skifter navn

NAVNE: Tiden er løbet fra navnet Det Økologiske Råd. Organisationen skifter nu navn og sætter gang i en rebranding. ”Det skal få os til at nå længere ud, end vi gør i dag,” siger direktør Claus Ekman.

Mange har fejlagtigt troet, at Det Økologiske Råd kun havde med økologi at gøre. Det skal et nyt navn – Rådet for Grøn Omstilling – lave om på, siger direktør Claus Ekman.
Mange har fejlagtigt troet, at Det Økologiske Råd kun havde med økologi at gøre. Det skal et nyt navn – Rådet for Grøn Omstilling – lave om på, siger direktør Claus Ekman.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Morten Øyen

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd skifter navn.

Fakta
Rådet for Grøn Omstilling
  • Hovedsæde i København K
  • Stiftet i Nyhavn i 1991
  • Finansieres af støttebidrag, medlemsindtægter og projektmidler fra fonde
  • Medlemsforening med en uafhængig bestyrelse
  • Blev stiftet på grund af Det Økonomiske Råds manglende beskæftigelse med natur og miljø
  • Cirka 900 medlemmer.

Det er blevet vedtaget på en ekstraordinær generalforsamling og er et af flere elementer, der skal rebrande organisationen.

”Vi har måttet konstatere, at ordet økologisk i dag betyder noget andet, end det gjorde i 1991, da rådet blev oprettet. Derfor har vi valgt at skifte navn,” siger direktør Claus Ekman i en skriftlig kommentar.

Ifølge direktøren tror mange, at miljøorganisationen kun har beskæftiget sig med økologiske madvarer og økologiske landbrug. Det vil man ændre på med det nye navn: Rådet for Grøn Omstilling.

Med det nye brand vil vi gerne kunne nå endnu længere ud, end vi gør i dag.

Claus Ekman
Direktør, Rådet for Grøn Omstilling

”Vi er en miljøorganisation, der arbejder for grøn og bæredygtig omstilling af samfundet, så valget af et nyt navn har ikke været svært,” siger Claus Ekman.

Ny strategi
Det nye navn ændrer ikke på organisationens arbejde. Den vil fortsætte med at byde ind med løsningsforslag og analyser til miljø- og klimaudfordringerne.

Rådet for Grøn Omstilling fortsætter dermed linjen fra Det Økologiske Råd, der særligt har haft fokus på energi, landbrug, transport, bygninger, forbrug og sundhedsudfordringer, der opstår som følge af luftforurening og skadelige kemikalier i hverdagsprodukter.

Læs også

Oven i et nyt navn får miljøorganisationen også en ny visuel identitet og hjemmeside, der alt sammen skal hjælpe Rådet for Grøn Omstilling til at få flere medlemmer. Det skal være med til fremover at sikre organisationen økonomisk, eftersom en flerårig bevilling fra Energifonden – som står for en stor del af rådets økonomi – falder bort efter 2020.

Ønsker flere medlemmer
I dag har organisationen godt 800 medlemmer.

”Med det nye brand vil vi gerne kunne nå endnu længere ud, end vi gør i dag. Det handler om at få vores budskaber leveret på en ny og mere fængende måde, hvor vores faglige og helhedsorienterede tilgang selvfølgelig bevares,” siger Claus Ekman og fortsætter:

”Vi håber også, at re-brandingen vil hjælpe til, at flere vil melde sig ind og støtte vores arbejde, og at de almennyttige fonde får et klarere billede af de solide og relevante projekter, vi gennemfører.”

På engelsk kommer Rådet for Grøn Omstilling til at hedde Green Transition Denmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00