Det står der om fødevarer i regeringens finanslovsforslag

DOKUMENTATION: Regeringen har torsdag fremlagt dens finanslovsforslag for 2012. Og regeringen vil som ventet forhøje afgifterne på cigaretter, øl, vin og usunde fødevarer. Derudover skal der samlet findes 62 mio. kr. over de næste to år via effektiviseringer i Fødevareministeriet.
Torsdag præsenterede finansminister Bjarne Corydon (S) regeringens finanslovsforslag for 2012. Regeringen vil for at forbedre folkesundheden og finansiere den fremtidige velfærd øge afgifterne på cigaretter, tobak, øl, vin og en række andre usunde fødevarer. Derudover skal der i de kommende to år ske effektiviseringer i Fødevareministeriet for i alt 62 mio. kr.

Læs hvad der står om fødevarer i regeringens finanslovsforslag her:

Forebyggelse og fødevarer
Danskerne lever i dag i gennemsnit kortere tid end borgerne i de fleste andre OECD-lande. En bedre folkesundhed kan bedst opnås ved at forebygge og forhindre, at sygdomme opstår.

Regeringen ønsker derfor at fokusere på den forebyggende indsats for at forbedre folkesundheden og dermed lette udgiftspresset i sundhedsvæsnet og nedbringe sygefraværet. Det vil både reducere arbejdsgivernes og det offentliges udgifter ved sygefravær. Den forebyggende indsats er også et led i målsætningen om at nedbringe uligheden i sundhed i samfundet.

0:000:00