DF anklages for ændret GMO-kurs

GMO: De traditionelt GMO-kritiske partier er i splid omkring vejen frem på GMO-området. Dansk Folkeparti anklages af S, SF og EL for en slappere GMO-linje.
Folketinget har stadig til gode at beslutte, om Danmark skal være GMO-frit eller ej. Nu er der opstået splid mellem de traditionelt GMO-kritiske partier.
Folketinget har stadig til gode at beslutte, om Danmark skal være GMO-frit eller ej. Nu er der opstået splid mellem de traditionelt GMO-kritiske partier.Foto: Greenpeace

Det er et sørgeligt tilbageslag i DF's politik på det her område, for tidligere har de været meget klare modstandere af GMO-planter i Danmark.

Per Clausen (EL)
Fødevareordfører

Dansk Folkeparti er i færd med at ændre kurs på GMO-området. Det anklager både Enhedlisten, SF og Socialdemokraterne i hvert fald partiet for. De mener, at partiets kurs er blevet blødere, end da Christian H. Hansen og Jørn Dohrmann var fødevareordførere.

"Det er et sørgeligt tilbageslag i DF's politik på det her område, for tidligere har de været meget klare modstandere af GMO-planter i Danmark," mener fødevareordfører Per Clausen (EL).

GMO-debatten er skudt til hjørne, indtil der kommer en udmelding fra EU-Kommissionen. Her arbejdes der nemlig på et forslag om at lade det være op til de enkelte nationalstater, om de vil dyrke GMO-afgrøder eller ej. Men uanset udfaldet af EU-Kommissionens udmelding, der forventes at komme inden sommerferien, har Folketinget stadig til gode at beslutte, om Danmark skal være GMO-frit eller ej.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00