DI: Grøn omstilling kan løbe forbi Danmark

INTERVIEW: Den grønne omstilling rummer gode muligheder for Danmark, men hvis ikke erhvervsklimaet bliver forbedret, så løber andre lande med de grønne job, lyder det fra Lars Goldschmidt, direktør i DI.
De generelle forhold for erhvervslivet er det afgørende for, om Danmark kan skabe job og eksport på den grønne omstilling, mener Lars Goldschmidt, DI.
De generelle forhold for erhvervslivet er det afgørende for, om Danmark kan skabe job og eksport på den grønne omstilling, mener Lars Goldschmidt, DI.Foto: DI
Anders Jerking

Politikerne skal ikke tænke 'grønt'. De skal se på det generelle investeringsklima. Det er lidt svært at skabe forståelse for.

Lars Goldschmidt
Direktør, DI
Fakta
TEMA
Grøn omstilling eller sort snak?

Der er meget snak om grøn omstilling. Men hvad er virkeligheden bag slagordene? Hvilke muligheder og problemer giver den grønne omstilling. Følg med i Altinget.dks interviewserie.

Hvis ikke danske virksomheder får bedre konkurrenceforhold, så får Danmark ikke gavn af den grønne omstilling. Så kontant er meldingen fra Lars Goldschmidt, direktør i DI.

”Hvis vi i de næste fem år har et lige så dårligt investeringsklima, så vil den grønne omstilling løbe fordi Danmark. Så løber den til Sverige, Tyskland og Holland. De har bedre erhvervsforhold, og de er meget dygtige,” siger han og fortsætter:

”Men de ligger ikke så langt fra os, at vi ikke kan nå dem, hvis vi handler. Vi skal ikke til at ligne kineserne, men vi skal være lige så godt stillede som vores nabolande.”

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00