Diabetesforening advarer mod at slække afgifter på usunde fødevarer

FOLKESUNDHED: DF vil fjerne eller slække afgifter på varer som sodavand, sukker og cider. Det vil dog skade både folkesundhed og økonomi, advarer administrerende direktør for Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard.

Direktør for Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard, mener, at Dansk Folkeparti er galt afmarcheret med de slækkede afgifter på en række usunde fødevarer.
Direktør for Diabetesforeningen, Henrik Nedergaard, mener, at Dansk Folkeparti er galt afmarcheret med de slækkede afgifter på en række usunde fødevarer.Foto: Claus Bjørn Larsen
Sine Riis Lund

Børn og unge elsker søde sager.

Faktisk så meget, at seks ud af ti børn i dag spiser for meget sukker. Næsten halvdelen af sukkeret kommer fra slik, kager og is, mens mere end en tredjedel ifølge Fødevarestyrelsen kommer fra sodavand og forskellige slags saftevand.

Derfor er Diabetesforeningen langt fra begejstret for nogle af Dansk Folkepartis krav til regeringen om at sænke en række usunde fødevareafgifter.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024