DN’s økologioplæg under skarp beskydning

KONFERENCE: Ønsketænkning og et regnestykke fyldt med huller. Ordene er kontante mod debatoplægget fra Danmarks Naturfredningsforening, der regner på et 100 procent økologisk landbrug.

Efter landbrugspolitisk seniorrådgiver Thyge Nygaard (t.v.) havde fremlagt regnestykket fra Danmarks Naturfredningsforening, kom fire opponenter på banen. Set fra højre var det Per Kølster (formand for Økologisk Landsforening), Knud Foldschack (advokat med erfaring i økologisk landbrug), Hans Erik Jørgensen (formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion) og Niels Halberg (centerleder for ICROFS).
Efter landbrugspolitisk seniorrådgiver Thyge Nygaard (t.v.) havde fremlagt regnestykket fra Danmarks Naturfredningsforening, kom fire opponenter på banen. Set fra højre var det Per Kølster (formand for Økologisk Landsforening), Knud Foldschack (advokat med erfaring i økologisk landbrug), Hans Erik Jørgensen (formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion) og Niels Halberg (centerleder for ICROFS).Foto: Danmarks Naturfredningsforening
Sine Riis Lund

Jeg synes altid, det er spændende at se på visioner, men så må man anstændigvis også se på omkostningerne. Det her er ikke gratis.

Thomas Søby
Cheføkonom, Landbrug & Fødevarer

Vi er glade for de mange kommentarer, der er kommet, fordi jeg synes lige præcis, det er denne debat, vi har manglet for at kigge på, hvordan vi omstiller vores landbrug, så det kommer til at fungere bedre i forhold til vores natur-, miljø- og klimaindsatser.

Thyge Nygaard
Landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening
Fakta
Grundlaget for debatoplægget:
  • Total omlægning til økologi
  • 400.000 ha ud af omdrift
  • Ingen import af foder
  • Fortsat hovedvægt på animalsk produktion
  • 30 procent af natur og vedvarende græs bruges til biogas og økologisk gødning
  • Samme prisrelationer som i dag




Kilde: Danmarks Naturfredningsforening

“Svaret er: JA!”

Sådan lyder det på en af de første slides fra Thyge Nygaard, landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening. Fredag fremlagde han en vision for et fuldt økologisk landbrug i fremtiden til konferencen "Ideer til andre veje for landbruget" i Nationalmuseets Festsal.

Hans væsentligste pointe er, at det godt kan lade sig gøre at omstille landbruget til 100 procent økologi og samtidig bevare en høj indtjening og beskæftigelse.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00