DTU Fødevareinstituttet skal samarbejde med WHO

World Health Organization, WHO, har udnævnt DTU Fødevareinstituttet som samarbejdspartner inden for genomics, der er studiet af alle gener i en organisme. Målet er, at teknikken skal bruges i udviklingslande for at forhindre fødevarebårne sygdomsudbrud. 

Jens Claudi

DTU Fødevareinstituttet er udnævnt som Verdenssundhedsorganisationen WHO's første samarbejdscenter for genomics. Det skriver DTU i en pressemeddelelse.

Genomics er en teknologi til at afdække mikroorganismers totale DNA-profil på én gang.

Igennem samarbejdet skal instituttet være med til at udbrede teknologi i udviklingslande, så man kan overvåge og bekæmpe fødevarebårne sygdomsudbrud.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00