Dyreetisk Råd: ”Minkhold er galt overalt i Europa"

Det Dyreetiske Råd mener ikke, at man bør genoplive minkerhvervet i Danmark, hvis det kommer til at foregå under samme forhold som tidligere. En rapport fra Aarhus Universitet viser imidlertid, at dansk minkproduktion havde den bedste velfærd blandt 24 europæiske lande i perioden 2017 til 2019.

Formand for Det Dyreetiske&nbsp;Råd, Bengt Holst, vurderer, at minkhold i sin nuværende form ikke er dyrevelfærdsmæssigt acceptabelt. Nogle af de største problemer er, at mink sulter og ikke har nok plads, mener han.<br><br>
Formand for Det Dyreetiske Råd, Bengt Holst, vurderer, at minkhold i sin nuværende form ikke er dyrevelfærdsmæssigt acceptabelt. Nogle af de største problemer er, at mink sulter og ikke har nok plads, mener han.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Man bør ikke genåbne minkerhvervet, hvis det drives under samme forhold, som før erhvervet blev lukket ned. 

Sådan lyder det fra formanden i Det Dyreetiske Råd, Bengt Holst, efter Rasmus Prehns (S) melding om, at dyrevelfærd kan indgå i beslutningen om, hvorvidt minkavl på dansk jord skal genoptages.

"Vores konklusion er, at traditionelt minkhold ikke er acceptabelt. Dansk minkproduktion er i forhold til andre europæiske lande fremme i skoene på flere punkter. Men slet ikke langt nok til, at det er acceptabelt," siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00