Dyrevelfærd stod til at tabe med en klimaafgift – men sådan skal smågrisene reddes

En CO2-afgift på landbruget er godt for klimaet, men i første omgang sender en afgift endnu flere smågrise med dyretransporter til slagtning i udlandet. Derfor opfandt den grønne trepart i 11. time en ny afgift på nyfødte grise. 

Igennem de seneste 20 år har en strukturudvikling i dansk landbrug ført til en stadig stigende tendens til, at smågrise sendes til udlandet for at blive opfedet og slagtet, hedder det i aftaleteksten om en klimaafgift på landbruget. Nu har regeringen forpligtet sig til bl.a. at arbejde for skrappere regler for dyretransporter i EU.
Igennem de seneste 20 år har en strukturudvikling i dansk landbrug ført til en stadig stigende tendens til, at smågrise sendes til udlandet for at blive opfedet og slagtet, hedder det i aftaleteksten om en klimaafgift på landbruget. Nu har regeringen forpligtet sig til bl.a. at arbejde for skrappere regler for dyretransporter i EU.Foto: Christof Herrmann/Ritzau Scanpix
Dorte Ipsen Boddum

En ny afgift på nyfødte grise skal forhindre, at klimaafgift på landbruget fører til, at endnu flere smågrise end i dag bliver sendt med dyretransporter til udlandet for at blive slagtet på billigere slagterier.

Det sidste står ellers sort på hvidt til at blive konsekvensen af den nye klimaafgift, som parterne i den grønne trepart præsenterede mandag aften.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024