Egenkontrol er det bedste værktøj

DEBAT: Ikke alle politikere har lige godt forstand på, hvad der er godt for fødevareområdet, skriver vicedirektør i Landbrugsraadet Annette Toft i en kommentar til artikelserien 'Hvis vi havde 90 mandater'.

Det er i virksomhedernes daglige arbejde, at niveauet for fødevaresikkerhed fastlægges. Nok så mange kontrollører kan ikke sikre fødevaresikkerheden bedre, men giv gerne kontrollørerne bedre mulighed for at kunne vejlede virksomhederne og dermed forebygge.

Annette Toft
Vicedirektør i Landbrugsraadet
Af Annette Toft, vicedirektør i Landbrugsraadet

I artikelserien 'Hvis vi havde 90 mandater', som Altinget har bragt de seneste uger, er vi blevet bombarderet med en række gode - og må vi tillade os at mene mindre gode - forslag til, hvordan forbrugeren sikres sunde og sikre fødevarer.

Blandt politikernes forslag har været mere dansk enegang i EU og mere pisk og mere offentlig kontrol som vejen til større forbrugersikkerhed.

Vi er enige i, at det skal sættes effektivt og mærkbart ind over for fødevareproducenter, der har ondt i moralen, og som konsekvent laver egne spilleregler for fødevareproduktionen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00