Ekspert om dyrevelfærden på svinetransporter: Vi har stort set ingen forskning

Der findes "meget lidt" forskning om dyrevelfærden på transporterne af de mange millioner smågrise, der sendes ud af Danmark hvert år, fortæller seniorforsker Mette S. Herskin. Selv står hun bag et studie, som danner grundlag for regeringens kommende højdekrav, men som ikke involverer den vægtklasse af grise, der eksporteres flest af.

Danmark eksporterer hvert år lidt over 14 millioner svin med en vægt på under 50 kg. I øjeblikket stilles der dog kun krav til etagehøjden på transporterne af svin, der vejer mere end 40 kg.
Danmark eksporterer hvert år lidt over 14 millioner svin med en vægt på under 50 kg. I øjeblikket stilles der dog kun krav til etagehøjden på transporterne af svin, der vejer mere end 40 kg.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpi
Andreas Arp

Danmark eksporterer over 14 millioner smågrise hvert år, men der findes nærmest ingen forskningsbaseret viden om dyrevelfærden på transporterne.

Det gælder også for transporterne af de grise, der fra årsskiftet kommer til at blive omfattet af regeringens nye – og endnu uspecificerede – højdekrav.

Vi har ikke nogen forskningsbaseret viden om dyrevelfærden på transporter for de dyr, som vi transporterer flest af.

Mette S. Herskin
Seniorforsker, Aarhus Universitet

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00