Eksperter er bekymrede for ny aftale om udtag af klimaskadelig landbrugsjord

LANDBRUG: Vigtige hensyn risikerer at gå fløjten med den nye model for udtagning af landbrugsjord, mener eksperter, der savner, at kommuner og private aktører får mere at skulle have sagt. Alle får gode muligheder for at deltage, lyder det fra ministeriet.

Eksperter frygter, at pengene til udtag af landbrugsjord kommer til at gå enøjet til CO2-reduktion, og ikke bliver tænkt nok sammen med andre udfordringer i det åbne land. 
Eksperter frygter, at pengene til udtag af landbrugsjord kommer til at gå enøjet til CO2-reduktion, og ikke bliver tænkt nok sammen med andre udfordringer i det åbne land. Foto: Colourbox
Hjalte T. H. Kragesteen

Det virker til, at det nu skal gå stærkt. Og det er forklarligt, men ikke nødvendigvis fornuftigt.

Esben Munk Sørensen
Landinspektør

Rød bloks nye aftale om udtag af landbrugsjord er ikke optimal.

Sådan er meldingen fra flere landinspektører, der i årevis har arbejdet med ændringer af arealanvendelsen og jordfordelingsprojekter i det åbne land.

En af dem er Karsten Willeberg-Nielsen, der har arbejdet som rådgiver i Collective Impact, som har gennemført flere projekter om multifunktionel jordfordeling, hvor mange forskellige hensyn tænkes sammen gennem lokalt baserede forhandlinger.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00