EL: Vi giver ikke miljøministeren en blankocheck

KVÆLSTOFNORMER: Enhedslisten vil ikke være med til et forslag om at øge kvælstofforbruget uden andre miljøtiltag på trods af: "At der godt kan være et lille bitte hjørne, hvor man kan gøde lidt mere".

Mads Gluud Jørgensen

Regeringen har som et led i deres vækstpakke nu foreslået en ændring af kvælstofnormer, der skal give landmænd lov til at gøde mere. 

På trods af en mådeholden pragmatisme afviste, fødevareordfører Søren Egge Rasmussen (EL) dog  at støtte et forslag om at ændre på kvælstofnormer, på trods af ordførerens indstilling til at, "der godt kunne være et lille bitte hjørne, hvor man kan gøde lidt mere."

Enhedslisten savnede konkrete tiltag, som skal gavne miljøet, når man vil øge forureningen. Landsbrugsordfører Mette Bock (LA) forstod ikke, at EL ikke så tidligt i forhandlingerne melder ud, at de ikke vil være en del af forslaget.

“Vi er enige, at den regulering, der finder sted i dag, ikke hviler på et fagligt grundlag. Vi er enige om, at vi skal bevæge os hen imod at regulere på output. Vi skal bevæge os hen imod, at anvende virkemidler der, hvor der er konkrete problemer. Derfor forstår jeg ikke, hvad der er baggrunden for, at Enhedslisten står af på forhånd. Det begriber jeg ikke en lyd af,” lød det fra Mette Bock.

Søren Egge Rasmussen var dog meget klar i spyttet.

“Jeg vil ikke være med til, at ministeren bare kan fastlægge nogle regler, som vi ikke kender til. Jeg synes, der er rigtig mange detaljer, som mangler i den her proces. Man kan ikke bare give ministeren lov til at fastlægge normer uden, at vi kender reglerne. Det er simpelthen en blankocheck. Det kan vi ikke være med til i Enhedslisten,” sagde Søren Egge Rasmussen.

Se uddrag fra debatten ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Bock

Sognepræst, Horsens Provsti, tv-vært, Dk4, fhv. kultur- og kirkeminister og MF (LA)
cand.phil. i filosofi (Odense Uni. 1982), cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1986)

Søren Egge Rasmussen

MF (EL)
Tømrer (Frode Nielsens Tømrer og Snedkerforretning 1990), økologisk landmand (Den Økologiske Landbrugsskole 2002)

0:000:00