"En klar opprioritering": Jensen og Wermelin skal dele ministeriet

DELEMINISTERIUM: Det kan blive en fordel, at den nye miljøminister, Lea Wermelin, og nye fødevareminister, Mogens Jensen, skal dele Miljø- og Fødevareministeriet, mener både DN og L&F. “Jeg ser det som en klar opprioritering af området," siger DN-præsident. 

Jakob Ellemann-Jensen (th.) overdrog torsdag sin ministerpost til Mogens Jensen og Lea Wermelin. 
Jakob Ellemann-Jensen (th.) overdrog torsdag sin ministerpost til Mogens Jensen og Lea Wermelin. Foto: Claus Bjørn Larsen/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Jeg ser det som en klar opprioritering af området, at man placerer to ministre i Miljø- og Fødevareministeriet.

Maria Reumert Gjerding
Præsident i Danmarks Naturfredningsforening
Fakta
Miljø- og Fødevareministeriet beskæftiger cirka 4.200 medarbejdere fordelt på forskellige arbejdspladser i departementet, fire styrelser (Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Landbrugstyrelsen og Fødevarestyrelsen) og den selvejende institution Madkulturen.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Det vakte grønne ramaskrig, da Lars Løkke Rasmussen i 2015 sammen med præsentationen af V-regeringen lagde de daværende Miljø- og Fødevareministerier sammen.

"Lars Løkke Rasmussen river de sidste sten af Svend Aukens livsværk ned,” rasede den daværende præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen. 

Bekymringen var, at miljøområdet ville få andenrang for en landbrugsvenlig Venstre-minister. Siden har først Eva Kjer Hansen, så Esben Lunde Larsen og senest Jakob Ellemann-Jensen enehersket på gangene i det nye Miljø- og Fødevareministerium.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00