Enighed om GDA-task force

GDA: Fødevareminister Eva Kjer Hansen er villig til at nedsætte en arbejdsgruppe af eksperter og interessenter, der skal diskutere alternative fødevaremærkninger. Fødevareudvalget og ministeren nærmer sig enighed.
Eva Kjer Hansen sagde på et samråd onsdag, at hun er villig til at nedsætte en gruppe, der skal diskutere alternative mærkningsformer. Det kan være løsningen på GDA-diskussionen.
Eva Kjer Hansen sagde på et samråd onsdag, at hun er villig til at nedsætte en gruppe, der skal diskutere alternative mærkningsformer. Det kan være løsningen på GDA-diskussionen. Foto: fvm.dk

Jeg inviterer meget gerne parterne til drøftelse. Vi skal finde ud af, hvordan vi kommer videre, og hvad de ønsker, der skal gælde i Danmark.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Nu skal der nedsættes en arbejdsgruppe af interesserede aktører - både for og imod GDA - til at drøfte, hvordan man finder alternativer og kommer videre med mærkningsdiskussionerne. Det meddelte fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) på et samråd onsdag.

"Jeg inviterer meget gerne parterne til drøftelse. Vi skal finde ud af, hvordan vi kommer videre, og hvad de ønsker, der skal gælde i Danmark. Det er vigtigt, at vi på forhånd lægger op til, at alle interesserede parter, der har synspunkter omkring GDA, er velkomne," sagde Eva Kjer Hansen og understregede, at hun er særligt interesseret i at få gruppen til at diskutere, hvordan man kommer videre med et fælles europæisk ernæringsmærke.

Den udmelding glædede fødevareordfører Bjarne Laustsen (S), der i Altinget tirsdag foreslog ministeren at lave en sådan task force. Her sagde han blandt andet:

0:000:00