Erhvervsliv revser regeringens forslag til nye højdekrav på svinetransporter: Her er de mest markante kritikpunkter

Regeringens udkast til nye højdekrav på svinetransporter får massiv kritik fra erhvervslivet. Også dyreværnsorganisationer og grønne organisationer er utilfredse. Få overblik over de mest markante kritikpunkter fra høringssvarene her. 

I 2019 blev i alt 35 millioner levende svin transporteret fra et EU-land til et andet. Danmark stod alene for 42 procent af det antal.
I 2019 blev i alt 35 millioner levende svin transporteret fra et EU-land til et andet. Danmark stod alene for 42 procent af det antal.Foto: Andreas Arp
Andreas ArpMarie Møller Munksgaard

Regeringen får nu massiv kritik fra en lang række erhvervsorganisationer for de nye krav til svinetransporter, som den foreslår at indføre for at forbedre dyrevelfærden.

Det viser en gennemgang af høringssvarene til Fødevarestyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse om indvendige loftshøjdekrav på transporterne af svin under 40 kg.

De nye krav er en udmøntning af en politisk aftale fra 2018. Det er ikke første gang, at den danske regering forsøger at implementere aftalen, og det er heller ikke første gang, at det møder kritik fra erhvervslivet.

0:000:00