Esben Lunde: EU-kompromis ville have skadet danske økologer

HÅRDKNUDE: Danmark er blandt de lande, der opponerer mod det kompromisforslag om nye EU-regler for økologi, som ligger på bordet i Bruxelles. Det siger Esben Lunde Larsen (V). EU-kommissær afviser dog, at forhandlingerne har lidt skibbrud.

Det kompromisforslag om en ny økologiforordning, der i sidste uge faldt til jorden i Bruxelles, ville have skadet danske økologer. Det mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).
Det kompromisforslag om en ny økologiforordning, der i sidste uge faldt til jorden i Bruxelles, ville have skadet danske økologer. Det mener miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Michael Hjøllund

Man risikerer at gøre en stor indsats for at leve op til en økologisk produktion med alle de omkostninger, der måtte være, men ikke at kunne høste gevinsten på grund af en grænseværdi.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljø- og fødevareminister

BRUXELLES: Danmarks miljø- og fødevarerminister græder tørre tårer over, at et kompromis om nye EU-regler for økologi ikke har kunnet samle opbakning i forhandlingerne mellem EU-landene og Europa-Parlamentet.

Efter et møde i Bruxelles mandag, hvor sagen var på dagsordenen, understreger ministeren, at han ikke kan støtte det kompromis, der ligger på bordet for nuværende.

"Jeg er ikke tilhænger af kompromiset om økologiforslaget, og jeg har på rådsmødet i dag gjort den danske position klar," siger Esben Lunde Larsen (V) i en skriftlig kommentar til Altinget.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00