Analyse af 
Erik Holstein

Et landbrugsforlig uden om støttepartierne er farligt for regeringen

Hvis landbrugsaftalen laves til den blå side, kan forholdet til Radikale og Enhedslisten blive så belastet, at det skaber kronisk ustabilitet. Trods regeringens invitation til et bredt forlig, er det ikke sikkert, Venstre har styrke til at gå med.

Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) var i spidsen for en energisk fremlæggelse af regeringens landbrugsudspil, men forud venter utrolig svære forhandlinger.
Landbrugs- og fødevareminister Rasmus Prehn (S) var i spidsen for en energisk fremlæggelse af regeringens landbrugsudspil, men forud venter utrolig svære forhandlinger.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Erik Holstein

Forhandlingerne om landbrugets bidrag til at mindske klimaforandringerne kommer på et kritisk tidspunkt. For relationen mellem regeringen og flere af dens støttepartier er i forvejen særdeles anstrengt.

Den sidste måneds tid har børnene og IS-mødrene i Syrien været en stadig kilde til konflikt, og det er langt fra sikkert, der kan findes en løsning, både regeringen og dens støttepartier kan leve med.

Oveni kommer så den aktuelle konflikt om hjemsendelse af syrere fra Damaskus-området. De syriske flygtninge har fået en perfekt frontfigur i den velintegrerede gymnasiepige Aya Abu-Daher. Hun er ikke særlig repræsentativ for syriske flygtninge, der generelt klarer sig dårligt i Danmark, men det ændrer ikke ved, at regeringen har en svær sag i offentligheden. 

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00