EU-Kommissionen vil ændre reglerne for nye genteknologier

En undersøgelse fra EU-Kommissionen konkluderer, at nye genomteknikker kan bidrage til mere bæredygtige fødevaresystemer, og at de ikke passer ind under den nuværende gmo-lovgivning. Kommissionen vil nu undersøge muligheder for ny lovgivning.

EU's kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides, fremhæver, at genomteknikker kan fremme landbrugsproduktionens bæredygtighed.<br>
EU's kommissær for sundhed og fødevaresikkerhed, Stella Kyriakides, fremhæver, at genomteknikker kan fremme landbrugsproduktionens bæredygtighed.
Foto: EU-Kommissionen/Jennifer Jacquemart
Sine Riis Lund

Den nuværende GMO-lovgivning egner sig ikke til nye genomteknologier, fastslår EU-Kommissionen.

Derfor indleder Kommissionen nu en høringsproces for at drøfte, hvordan der kan skabes en ny regulering og dermed et nyt godkendelsessystem for teknologierne, som er teknikker til at ændre en organismes genetiske materiale.

EU-meldingen kommer samtidig med, at Kommissionen har offentliggjort en undersøgelse af genomteknikkerne, der viser, at de har potentiale til at bidrage til et mere bæredygtigt fødevaresystem og kan hjælpe EU med at levere sine mål i den europæiske grønne pagt og ikke mindst jord til bord-strategien.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00