EU og Norge på kanten af kvotekrig

Efter flere måneders krig på ord kan fiskeskibe fra EU-lande meget snart risikere at blive beslaglagt af de norske myndigheder i en eskalerende strid om fiskekvoter.

Foto: Colourbox
Andreas Krog

Fiskekuttere fra EU-lande som Danmark, Holland, Tyskland og Spanien kan meget vel risikere i de kommende uger at blive beslaglagt af de norske myndigheder, hvis de forsøger at fiske i farvandene omkring den norske øgruppe Svalbard.

Dermed eskaleres en strid mellem EU og Norge om fiskekvoter, som er udløst af Storbritanniens farvel til EU. Det skriver Politico.

Britiske farvande
Striden, der indtil nu har været en krig på ord mellem Bruxelles og Oslo, handler grundlæggende om hvor stor en kvote fisk EU-fiskere må fange i norske farvande. EU mener, at de må fange godt 24.000 ton om året. Nordmændene mener, at de europæiske fiskere kun er berettiget til lidt over 18.000 ton. Og den grænse forventes de at nå i denne uge, anslår kilder Politico har talt med.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024