Europa-Parlamentet vil kulegrave lovbrud på dyretransporter

EU: Et nyt udvalg skal undersøge mulige brud på EU-reglerne inden for dyretransporter. Danske Niels Fuglsang (S) glæder sig over oprettelsen, som han har arbejdet for.

Der har været for frit spil til lovbrud på dyretransport-området, mener Europa-Parlamentet. Derfor bliver der nu nedsat et undersøgelsesudvalg, der skal finde ud af, hvad der er sket, og hvordan det kan løses.
Der har været for frit spil til lovbrud på dyretransport-området, mener Europa-Parlamentet. Derfor bliver der nu nedsat et undersøgelsesudvalg, der skal finde ud af, hvad der er sket, og hvordan det kan løses.Foto: Colourbox
Simon Holst Jensen

Flere EU-parlamentarikere mistænker, at der rundt om i Europa bliver lavet brud på dyretransport-reglerne, uden at det har nogen konsekvens for dem, der gør det.

Det vil Parlamentet nu ændre ved, og på anmodning fra 183 af dets medlemmer bliver der derfor oprettet et undersøgelsesudvalg, der skal kulegrave, om der er sket lovbrud på området, og hvorfor Kommissionen i så fald ikke har været i stand til at håndhæve lovgivningen.

Udvalget skal til afstemning i Parlamentet på fredag.









0:000:00