Europæisk landbrug skal være konkurrencedygtigt

Europæisk landbrug skal være mere konkurrencedygtigt, siger den danske landbrugskommissær Mariann Fischer Boel i dette interview med Altinget, og kalder det sin største opgave. Ny landdistriktspolitik er på vej, og den skal både bruges til miljø-forbedringer og øge konkurrenceevnen.
Mette Dyrskjøt
STRASBOURG: "Den største udfordring er, er at gøre europæisk landbrug konkurrencedygtigt i et marked, hvor konkurrencen hele tiden bliver hårdere," siger Mariann Fischer Boel til Altinget.

Den danske landbrugskommissær er i Strasbourg for at deltage i det ugentlige møde i Kommissionen, der flytter mødet fra Bruxelles til Strasbourg, som lægger hus til Europa-Parlamentets samling.

Mariann Fischer Boel har nu officielt siddet i embedet i knap to måneder og føler sig allerede godt hjemme i jobbet. Forårets program kommer især til at handle om sukker og en ny landdistriktspolitik. Men på sigt vurderer kommissæren konkurrenceevne som den vigtigste udfordring.

"Der er kommet spillere på banen på fødevareområdet, som har nogle væsentlig lavere produktionsomkostninger end europæiske landmænd. Det er klart, at de vil presse europæiske landmænd, så vi er nødt til at lave noget andet. Jeg tænker især på kvalitetsforbedringer," forklarer Mariann Fischer Boel.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00