Eva Kjer har meget i støbeskeen for 2010

INTERVIEW: Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) ser frem på det nye år og løfter sløret for nogle af sine planer i 2010. Hun barsler med en ny vision for økologien, men genforhandlingen af fødevareforliget bliver forårets varme politiske sag.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kigger frem på året, der lige er gået i gang.
Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) kigger frem på året, der lige er gået i gang. Foto: www.fvm.dk
Marie Dissing Sandahl

Regeringen har en målsætning om en fordobling af det økologiske areal i 2020, og derfor vil jeg fremlægge min vision for, hvad der skal til for at fastholde niveauet, men også for at fremme økologien yderligere og gøre den mere synlig, og varerne mere tilgængelige.

Eva Kjer Hansen (V)
Fødevareminister

Et nyt år og også et nyt folketingsår har set sin begyndelse. Altinget | Fødevarer har bedt fødevareministeren se frem på det kommende år i fødevarepolitikkens tegn.

Og Eva Kjer Hansen (V) får nok at se til. Efterårets madskandaler trækker spor ind i det nye år, og diskussionen vil formentlig kun tage til op til, at det tre-årige fødevareforlig fra 2007 skal genforhandles i foråret. Dengang blev forliget præsenteret som et markant løft i fødevarekontrollen, men spørgsmålet er, om forligspartierne er tilfredse med resultatet.

"Det vil fylde meget, det er klart. Først vi skal evaluere forliget og på den baggrund diskutere effekten af kontrollen, og hvordan smiley-ordningen fungerer. Jeg håber på at kunne holde sammen på forligskredsen, så alle Folketingets partier igen kan stå bag et bredt fødevareforlig," siger hun.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00