Eva Kjer vil gøre det nemt at vælge sundt

KOST: Fødevareministeriet har bevilget fire mio. kr. til fire projekter, som øger tilgængeligheden af sund og velsmagende mad for børn, ældre og ansatte med særlige arbejdsforhold.
Christian Juhl Mølgaard

Fødevareministeriet har med temaet "Ernæring og Sundhed i hverdagen" under innovationsloven styrket indsatsen for at gøre det nemmere at træffe et sundt valg i dagligdagen.
 
"Forbud, påbud og løftede pegefingre er ikke vejen frem, hvis de dårlige vaner skal ændres," siger fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Det er guleroden og ikke pisken, vi skal holde op. Og frem for alt skal det sunde valg være nemt."

Oplevelse til ældre
Et af de projekter, der har fået støtte, er et projekt, der skal forny maden til ældre. Den økologiske slagter Gourmandiet har sammen med KU-Life fået 1,2 mio. kr. i tilskud fra Fødevareministeriet til et nyskabende projekt, der skal resultere i udviklingen af økologisk mad og gorumetprodukter, der både sikrer, at ældre og småtspisende får den nødvendige næring, og samtidig giver dem en oplevelse ved maden.

Sund fastfood 
Et andet projekt retter sig mod de mange - særligt mænd - med et arbejde, der præges af enten at være på farten eller med skiftende arbejdstider, der gør det vanskeligt at få et sundt måltid midt på dagen.

Den hurtige og ofte usunde mad bliver derfor ofte resultatet. Men det gør 3F nu noget ved. Måltidsautomater med sund og velsmagende mad skal give mændene nemmere adgang til det sunde valg.
 
Desuden gives tilskud til projekter, der udvikler økologisk babymad, og sunde snacks til børn og unge.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00