Eva Kjer vil ikke redde fedmeplan

NYHED: Fødevareministeren ser ingen problemer i, at Konkurrencestyrelsen har underkendt dele af detailhandlens plan mod fedme.
Konkurrencestyrelsen har kendt nogle af detailhandlens planer mod fedme for stridende mod EU-reglerne.
Konkurrencestyrelsen har kendt nogle af detailhandlens planer mod fedme for stridende mod EU-reglerne.Foto: colourbox.com
Niels Th. Dahl

Det ville være det værd, hvis man både i EU og i Danmark så på mulighederne for at lave en undtagelse fra reglerne.

Lone Rasmussen
Forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv

Der kommer ingen politisk indgriben til glæde for den danske detailhandels 13-punktsplan mod fedme fra fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

I et svar til Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen skriver ministeren således nu, at hun ikke ser noget modsætningsforhold mellem EU-Kommissionens opfordring til detailhandlen om at lave frivillige aftaler for at gavne sundhedstilstanden, og den danske konkurrencestyrelse, der for nylig har underkendt dele af detailhandlens 13-punktsplan, der ellers netop havde dette formål.

Konkurrencestyrelsen mente, at den frivillige kollektive aftale om ikke at sælge slik beriget med vitaminer ville være i strid med EU's konkurrenceregler, mens yderligere tre punkter ville være i strid med gældende dansk lovgivning.

0:000:00