Fælles front mod illegal handel

23/3-06: Fødevarestyrelsen har allerede et formaliseret samarbejde med SKAT og andre relevante myndigheder. Fødevarestyrelsen har således gennem flere år samarbejdet med skattemyndighederne og andre særmyndigheder på forskellige områder.
Dokumentation
Spørger: Martin Henriksen (DF)

Spørgsmål S 3279: Vil ministeren redegøre for, hvordan samarbejdet mellem Fødevarestyrelsen og de myndigheder, der har hovedansvaret for bekæmpelse af handel med illegale varer, kan forbedres med henblik på at nedbringe ulovligheder med salg af disse varer hos grønthandlere, småkiosker og pizzariaer m.m.?

Svar fra ministeren: Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

"Fødevarestyrelsen har gennem flere år samarbejdet med skattemyndighederne og andre særmyndigheder på forskellige områder; senest i forbindelse med projektet ”Fair Play”, der skal afsløre sort økonomi og andre ulovligheder. Herudover gennemfører Fødevarestyrelsen med jævne mellemrum kampagner ved grænseovergangene sammen med SKAT og politi for at stoppe import af ulovlige fødevarer, ligesom der samarbejdes med Plantedirektoratet og Miljøministeriet på pesticidområdet og Fødevareministeriet på økologiområdet m.v.

Særligt i relation til bekæmpelse af bl.a. illegale varer hos grønthandlere, småkiosker og pizzariaer m.m. har Fødevarestyrelsen udstukket generelle retningslinjer for medarbejderne i fødevarekontrollen. Der vil blive arbejdet videre med disse retningslinjer, så de bliver mere detaljerede og opregner eksempler på områder, hvor det vil være relevant at give underretning til SKAT. Dermed kan samarbejdet mellem myndighederne optimeres."

Spørgsmål S 3280: Anser ministeren det for holdbart, at Fødevarestyrelsen ikke har et formaliseret samarbejde med SKAT med henblik på at bekæmpe den illegale handel med fødevarer som sodavand, slik og chokolade?

Svar fra ministeren: Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

"Fødevarestyrelsen har allerede et formaliseret samarbejde med SKAT og andre relevante myndigheder. Fødevarestyrelsen har således gennem flere år samarbejdet med skattemyndighederne og andre særmyndigheder på forskellige områder; senest i forbindelse med projektet ”Fair Play”, der skal afsløre sort økonomi og andre ulovligheder. Herudover gennemfører Fødevarestyrelsen med jævne mellemrum kampagner ved grænseovergangene sammen med SKAT og politi for at stoppe import af ulovlige fødevarer."

Spørgsmål S 3281: Vil ministeren redegøre for samarbejdet mellem SKAT og de øvrige myndigheder i kampen imod den illegale handel med især sodavand, slik og chokolade?

Svar fra ministeren: Der henvises til besvarelse af spørgsmålene S 3279 og S 3280.


0:000:00