Fedtskatten udskydes igen

FEDTSKAT: Regeringen er blevet nødt til at udskyde lovforslaget om afgift på mættet fedt for anden gang. Der er stadig problemer med at få EU-Kommissionen til at godkende planerne.
Regeringens bebudede kamp mod fedmeepidemien lader vente på sig. Lovforslaget om en afgift på mættet fedt bliver nu udskudt - igen.
Regeringens bebudede kamp mod fedmeepidemien lader vente på sig. Lovforslaget om en afgift på mættet fedt bliver nu udskudt - igen.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Vi har afgiftsmodellen klar, men vi har dårlige erfaringer med at fremsætte forslag, som ikke er clearet af EU-Kommissionen.

Lene Skov Henningsen
Kontorchef i Skatteministeriet

Regeringen fremsætter alligevel ikke sit lovforslag om den nye afgift på mættet fedt i begyndelsen af februar.

Skatteminister Kristian Jensen (V) er stødt på så alvorlige problemer med at få det endelige forslag skruet sammen, at det nu allertidligst ventes fremsat i slutningen af denne måned - og sandsynligvis først til marts. Dermed er den nye skat nu blevet udsat for anden gang. selv om det egentlig var planen, at den skulle være både vedtaget og trådt i kraft ved årsskiftet.

"Vi kan i hvert fald ikke nå det til første halvdel af februar. Vi har afgiftsmodellen klar, men vi har dårlige erfaringer med at fremsætte forslag, som ikke er clearet af EU-Kommissionen. Og vi er stadig i gang med drøftelserne med Kommissionen," siger Lene Skov Henningsen, der er kontorchef i Skatteministeriet, i dag til Altinget | Skat.

0:000:00