Fire års oprydning er ved at være slut i Fiskeristyrelsen: “Opgaven var større, end jeg havde gjort mig forestillinger om”

De sidste fire år har stået i genopretningens tegn for Fiskeristyrelsen, der i en årrække kunne se den ene skandale efter den anden udfolde sig i offentligheden. Altinget har talt med styrelsesdirektør Nanna Møller om den opgave, hun gik ind til, og hvad styrelsen har gjort for at få dansk fiskeriforvaltning på ret køl.

Nyt administrationsgrundlag, nyt ledelsestilsyn og forvaltningskurser for alle ansatte er et par af de tiltag, Nanna Møller som direktør har sat i værk for at genoprette Fiskeristyrelsen.
Nyt administrationsgrundlag, nyt ledelsestilsyn og forvaltningskurser for alle ansatte er et par af de tiltag, Nanna Møller som direktør har sat i værk for at genoprette Fiskeristyrelsen.Foto: Kasper Orthmann Andersen
Sine Riis Lund

Da Nanna Møller i 2018 trådte til som ny direktør, overtog hun en fiskeristyrelse ramt af så mange skandaler, at skældsordene stod i kø.

“En meget uduelig forvaltning”, “man må tage sig til hovedet” og “hele forvaltningskulturen skal ændres”, er blot et par af de bemærkninger, som politikere har brugt om dansk fiskeriforvaltning.

Nanna Møller var da også helt klar over, at der ventede hende en stor opgave. Ja, det var faktisk tanken om den enorme forandringsopgave, der tiltrak.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00