Fiskeri-kommissær vil forbyde udsmid

FISKERI: EU's fiskerikommissær lægger i et forslag til en ny fælles fiskeripolitik i EU op til at forbyde udsmid af fisk. Dermed er kommissæren på linje med det danske Folketing.
Peter Baggesgaard Hansen
Det skal være forbudt for fiskerne i EU at smide levende fisk tilbage i havet. Det mener EU's fiskerikommissær Maria Damanaki, som i sit forslag til en ny fælles fiskeripolitik i EU foreslår et gradvist indfaset forbud mod udsmid kombineret med en fangstkvoteordning efter dansk model.

Det har siden et rådsmøde i marts måned set ud til, at Kommissionens kommende forslag vil indeholde et forbud mod udsmid. Det understøttes nu af fiskerikommissærens forslag, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Dermed ligger kommissæren sig op ad den danske linje, som et enigt folketing vedtog tilbage i april (se link).

Fiskere skal overvåges
I dag måles fiskekvoterne på, hvad fiskerne tager med i havn. Det betyder, at fiskerne kan sortere på dækket og smide de fisk ud, som de vil tjene mindst på. Fangstkvoteordningen vil betyde, at alle fangster tælles med. Samtidig skal der installeres kameraovervågning på de europæiske fiskefartøjer, så forbuddet mod udsmid kan kontrolleres.

0:000:00