Fiskeriet glæder sig over politikernes plan for havet: ”Den brede regering er en klar gevinst for dansk fiskeri”

Fiskerne er yderst tilfredse med regeringens nye havplan, der båder givet erhvervet indflydelse på udpegningen af strengt beskyttede naturområder og lov til at fortsætte bundslæbende fiskeri i flere beskyttede områder. Fiskeriministeren er ligeledes glad for aftalen.

Erhvervsminister Morten Bødskov (S), fiskeriminister Jacob Jensen (V), klimaminister Lars Aagaard (M) og miljøminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag en bred aftale om ny havplan.
Erhvervsminister Morten Bødskov (S), fiskeriminister Jacob Jensen (V), klimaminister Lars Aagaard (M) og miljøminister Magnus Heunicke (S) præsenterede onsdag en bred aftale om ny havplan.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Det bliver ikke forbudt at fiske med bundslæbende redskaber i naturområder, fiskeriet får et tocifret millionbeløb til udvikling, og fiskerne sikres kompensation, hvis nye naturområder skulle ende med at begrænse deres nuværende aktiviteter.

Det står fast med onsdagens brede politiske aftale om en ny havplan, som af samme årsager får rosende ord med på vejen fra det danske fiskeri.

Selvom aftalen ikke gør det nemmere at være fisker, så er resultatet bestemt godkendt.

Svend-Erik Andersen
Formand, Danmarks Fiskeriforening

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00