Flere gamle træer skal fældes. Det giver landbruget et nyt klimaproblem

Der forventes et drastisk fald i de danske skoves optag af CO2 frem mod 2030, og det gør landbrugets klimaopgave endnu større, viser ny fremskrivning. Årsagen er en skæv aldersfordeling i skovene, og udviklingen er svær at regulere, forklarer ekspert.

Skovene ventes i de kommende 15 år at optage mindre CO2, end de plejer. Det skyldes, at aldersfordelingen i de danske skov er skæv, forklarer en ekspert.
Skovene ventes i de kommende 15 år at optage mindre CO2, end de plejer. Det skyldes, at aldersfordelingen i de danske skov er skæv, forklarer en ekspert.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Landbruget har i forvejen store udfordringer med at få nedbragt erhvervets udledninger af klimaskadelige drivhusgasser, og med et nyt problem bliver opgaven nu kun større.

De danske skove ventes nemlig at optage mindre CO2 frem mod 2030, end de har gjort historisk, og det øger behovet for klimareduktioner i landbruget.

Hvis skovene kommer til at lagre mindre CO2, end de hidtil har gjort, bliver udfordringen for andre dele af landsektoren tilsvarende større.

Niclas Scott Bentsen, Lektor på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00