FødevareDanmark: Coronavirus er yderst kritisk for fødevareleverandører

UDBRUD: FødevareDanmark appellerer i et brev regeringen til at indtænke leverandører til restauranter og andre i en eventuel hjælpepakke for coronaklemte virksomheder. Situationen er "yderst kritisk" for disse virksomheder, påpeger organistaionen.

Tomme restauranter har fået omsætningen hos en række fødevareleverandører til nærmest at gå i stå. Derfor bør de være en del af regeringens eventuelle hjælpepakke, mener FødevareDanmark.
Tomme restauranter har fået omsætningen hos en række fødevareleverandører til nærmest at gå i stå. Derfor bør de være en del af regeringens eventuelle hjælpepakke, mener FødevareDanmark.Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Derfor er det meget vigtigt, at disse virksomheder indtænkes i de foranstaltninger, som forhåbentlig nu vil blive foretaget med henblik på at afbøde konsekvenserne af de lige nu forekommende aflysninger og ændringer i adfærdsmønstre i befolkningen, herunder udespisning.

Torsten Buhl
Adm. direktør, FødevareDanmark

Regeringen ser i disse dage på, hvad der kan gøres for at afbøde de økonomiske konsekvenser af coronavirussen.

Og her må regeringen ikke glemme at indtænke de mange små og mellemstore virksomheder, som er leverandører til de restauranter og andre, som for øjeblikket oplever en meget kraftig nedgang i omsætningen, lyder det i et brev stilet til fem ministre fra organisationen FødevareDanmark.

"Nedgangen har den selvfølgelige konsekvens, at eksempelvis fødevareproducenter og -grossister, som er leverandører til dem, som udsættes for aflysninger eller kraftige fald i antallet af gæster og lignende, lige nu oplever, at omsætningen på det nærmeste er gået i stå," skriver administrerende direktør Torsten Buhl i brevet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00