Fødevareforskning bliver i København

Regeringen er klar med fusionsudspil for universiteterne i oktober, men Socialdemokraterne tror dog ikke på et hurtigt forlig.
Regeringen lytter ikke til landbrugets ønske om, at KVL skal lægges under Århus Universitet.
Regeringen lytter ikke til landbrugets ønske om, at KVL skal lægges under Århus Universitet.
Helle Ib

Jeg kan ikke sige, hvad det ender med i slutspillet, men som kortene er fordelt nu, vil de tre fødevare- og landbrugsinstitutioner blive placeret på tre nye, markante institutioner – Århus, København og DTU.

Helge Sander
Videnskabsminister

Landbruget får ikke sine ønsker opfyldt med hensyn til at samle kernen i al forskning i jordbrug og fødevarer på Aarhus Universitet. Samtidig står det klart, at de to områder, jordbrug og forskning, fortsat vil være spredt på flere steder, når regeringen om kort tid præsenterer sit endelige bud på, hvordan landkortet for fremtidens universiteter og sektorforskningsinstitutioner kommer til at se ud.

Videnskabsminister Helge Sander (V) styrer mod at kunne levere regeringens bud inden efterårsferien, efter at have lyttet til de involverede aktører. Han begraver nu endeligt landbrugets drøm om at få samlet kernen i jordbrugs- og fødevareforskning under Aarhus Universitet. En model, der ville indebære, at Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole (KVL) skulle høre under Aarhus Universitet.

Også andre aktører har peget på det fordelagtige i at samle indsatsen ét sted. Blandt andet har Forbrugerrådet advaret imod en opsplitning af fødevareforskningen.

0:000:00