Fødevareminister svarer på spørgsmål om kød-kostråd

KØD: Indtil videre er det nok, at danskerne følger de almene kostråd, men arbejdet med kostråd om kød er i gang, svarer tidligere fødevareminister på spørgsmål om kødråd.

Den nu tidligere fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V) har svaret på et §20-spørgsmål fra fødevareordfører Bjarne Laustsen (S) om, hvorvidt der er sat arbejde i gang med at revidere de eksisterende kostråd om kødindtag.

Eva Kjer Hansen videregiver i svaret Fødevarestyrelsens generelle anbefalinger om, at danskerne skal følge de otte officielle kostråd, som giver en varieret og sund kost.

"De officielle kostråd opdateres løbende. En revision af anbefalingerne i de Nordiske Næringsstofanbefalinger er sat i gang og forventes at foreligge i 2012," skriver den tidligere fødevareminister i svaret og fortsætter:

"Sideløbende hermed har Fødevarestyrelsen bedt Fødevareinstituttet, DTU, om at udarbejde et udkast til kommissorium for en arbejdsgruppe af eksperter på området, der skal give et helhedssyn på kød, herunder sætte anbefalingerne i World Cancer Research Fund-rapporten i relation til dansk/nordisk kost og spisevaner generelt. Såfremt eksperterne vurderer, at der er behov herfor, kan de udarbejde en mere detaljeret rådgivning om anbefalingen til befolkningen," skriver Eva Kjer Hansen.

0:000:00