Fødevareministeriet skal spare

ØKONOMI: For at finansiere regeringens BoligJobplan skal alle ministerier spare 5 procent næste år. I Fødevareministeriet kommer det udover en allerede planlagt effektivisering i forbindelse med sammenlægningen af tre styrelser.
Peter Baggesgaard Hansen
Fødevareministeriet skal endnu en tur under sparekniven.

Det skyldes, at regeringen og Dansk Folkeparti skal bruge penge til at finansiere den BoligJobplan, som skal skabe beskæftigelse og mindske sort arbejde ved at gøre det billigere at få gjort rent og udført istandsættelser i private hjem.

Ordningen skal blandt andet finansiere ved, at alle ministerier pålægges at spare 5 procent på løn og øvrig drift. Det giver 900 millioner ud af de 2 milliarder kroner, som planen ventes at koste. Besparelserne indfases med halv kraft i 2012 og med hel virkning fra 2013.

Fødevareministeriet har allerede planlagt besparelser på driften ved sammenlægningen af tre styrelser, som man regner med vil give en mereffektivisering fra 2014 på ca. 7 procent af de samlede ressourcer i de tre nuværende styrelser, svarende til ca. 50 mio. kr.

De nye krav om besparelser kommer oven i den planlagte effektivisering samt det generelle krav om at effektivisere 2,5 procent hvert år.

Dokumentation

Fakta fra aftalen:

Fokuseret administration i staten (900 mio. i 2013):

Der er enighed om at gennemføre en reduktion af centraladministrationen omfattende udgifter til løn og øvrig drift på 5 pct. årligt svarende til knap 1 mia. kr. Effektiviseringen indfases med halv virkning (2½ pct.) i 2012 voksende til 5 pct. fuldt indfaset i 2013.

Der igangsættes effektiviseringer og et initiativ om fokuseret administration i staten, hvor de enkelte institutioner får til opgave at udarbejde handlingsplaner for effektivisering og prioritering af nuværende arbejdsopgaver. På baggrund af handlingsplanerne udarbejdes en samlet strategi for hvert ministerområde indeholdende mål og prioriteringer. Regeringen tager stilling til de konkrete strategier i efteråret 2011.


0:000:00