Fødevarestemmer: Her er årets op- og nedture

TILBAGEBLIK: Forsøg med cannabis, nye ministre og billigere sodavand. Altinget: fødevarer tager sammen med syv aktører et kig i bakspejlet på det forgangne folketingsår.

Jakob Ellemann-Jensen (V) blev 2. maj i år præsenteret som ny miljø- og fødevareminister, efter Esben Lunde Larsen (V) stoppede dags dato dagen før. 
Jakob Ellemann-Jensen (V) blev 2. maj i år præsenteret som ny miljø- og fødevareminister, efter Esben Lunde Larsen (V) stoppede dags dato dagen før. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Sine Riis Lund

En ting er grænsehandlen, men hvad med danskernes sundhed?

Anne Kaltoft
Administrerende direktør, Hjerteforeningen

Hvis reglerne bliver brugt efter intentionen, vil det være glædeligt for alle, at vaneforbryderne lettere kan straffes og helst forhindres i fortsat at drive fødevarevirksomhed.

De Samvirkende Købmænd

Nu afhænger alt jo som bekendt af øjnene, der ser. Synet på op- og nedture i det seneste år på fødevareområdet er ingen undtagelse.

For mens Fødevareforbundet NNF glæder sig over, at regeringen har skabt forbedrede rammevilkår for svineproduktionen med mulighed for flere arbejdspladser, så krummer Greenpeace stadig tæer over en udtalelse fra tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) om, at han gerne så, at Danmark producerer dobbelt så mange grise, hvis vi kan håndtere det dyrevelfærds- og miljømæssigt.

Modsætninger til trods vil Altinget: fødevarer her komme med et par nedslag på året, der gik, mens du nederst i artiklen kan se en oversigt over opture og nedture fremhævet fra syv af branchens interessenter.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00