Fødevarestyrelsen har ikke sanktioneret brud på dyretransporter: "Dybt beklageligt"

KONTROL: Fødevarestyrelsen undlod gennem flere år at skride ind over for vognmænd, der forbrød sig mod regler for transport af dyr. Nu bliver omkring 70 virksomheder politianmeldt. Uacceptabelt rod og et svigt, fastslår Jakob Ellemann-Jensen.

Ifølge Dyrenes Beskyttelse blev mere end 14 millioner levende grise eksporteret fra Danmark i 2017. ARKIVFOTO.
Ifølge Dyrenes Beskyttelse blev mere end 14 millioner levende grise eksporteret fra Danmark i 2017. ARKIVFOTO.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Det er dybt beklageligt, at vi ikke har fulgt op med sanktioner på et område, der er så vitalt for både dyrevelfærden og for sikring af fair konkurrence mellem vognmændene.

Esben Egede Rasmussen
Direktør i Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen har ikke levet op til sit ansvar. Det er uacceptabelt rod.

Jakob Ellemann-Jensen (V)
Miljø- og fødevareminister

Chauffører har kunnet overtræde reglerne for dyretransport uden nogen konsekvens.

Det er kommet frem, efter at Fødevarestyrelsen har lavet en undersøgelse, der viser, at de gennem flere år ikke er skredet ind over for danske og udenlandske vognmænd, der forbrød sig mod EU-reglerne for transport af levende dyr ud af Danmark.

"Det er dybt beklageligt, at vi ikke har fulgt op med sanktioner på et område, der er så vitalt for både dyrevelfærden og for sikring af fair konkurrence mellem vognmændene. Hvad årsagerne til den manglende opfølgning er, er vi nu i gang med at afdække", siger direktør i Fødevarestyrelsen Esben Egede Rasmussen i en pressemeddelelse.









0:000:00