Fødevarestyrelsen kritiseres for korte høringsfrister

HØRING: En høringsfrist på fire dage bliver mødt med kritik fra Landbrug & Fødevarer og Bryggeriforeningen. Men det er EU's skyld, understreger Fødevarestyrelsen.
Per Bang Thomsen

Vi kan umuligt nå at komme med indsigelser, når vi kun har fire dage til det. Det er et problem for alle de virksomheder, som bliver berørt af det.

Susanne Kofoed
Chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer
Fire dage.

Så langt tid fik en række fødevareaktører til at komme med indsigelser til to ændringsforsalg, som snart skal op at vende i EU-Kommissionens komite for fødevarekæde og dyresundhed, SCoFCAH.

Forslagene handler om tilsætningsstoffer i fødevarer og alkoholiske drikkevarer, og Fødevarestyrelsen sendte dem i høring torsdag 30. august. Men deadlinen for indspark og kommentarer var i går, mandag 3. september, og den korte høringsfrist møder kritik fra Landbrug & Fødevarer.

"Vi kan umuligt nå at komme med indsigelser, når vi kun har fire dage til det. Det er et problem for alle de virksomheder, som bliver berørt af det," siger Susanne Kofoed, chefkonsulent i afdelingen for forskning og fødevarepolitik, til Altinget | Fødevarer.









0:000:00