Fokus på landbrug og klima

Miljøminister Connie Hedegaard udpeger landbrug og klima til de to fokusområder, Danmark bør udvikle miljøteknologi indenfor. De næste to måneder vil Hedegaard holde rundsbordssamtaler med nøglevirksomheder for at høre, hvordan Danmark kan styrke innovationen på disse to områder.
Marie Andergren

Vi kan ikke konkurrere på løn, så vi skal konkurrere på innovation - de gode ideer. Hvis vi lykkes med miljøteknologi, så bliver miljøet ikke bare set som en omkostning, men som en drivkraft til at øge velfærden i Europa og samtidig gøre det til et bedre sted at leve.

Connie Hedegaard (K)
Miljøminister
Fakta
Tre gode eksempler på miljøteknologi:

  • Giftfri bundmaling til skibe ved hjælp af nanoteknologi

  • Enzymbaseret grisefoder, som nedsætter fosforudledningen fra svinefarme

  • Personbiler, der kører op til 30 kilometer på literen


  • Kilde: Miljøstyrelsen
    Miljøminister Connie Hedegaard udpeger landbruget og klimaet til de to fokusområder, Danmark bør sætte fuld kraft på at udvikle miljøteknologi indenfor.

    "Som politikere er det vores opgave at udpege problemerne, mens industrien skal levere løsningerne."

    Sådan sagde Connie Hedegaard (K) i dag (tirsdag den 19. april, red.) på en europæisk konference om miljøteknologi i København, arrangeret af Det Europæiske Miljøagentur og Miljøministeriet.

    Mere end 100 internationale forskere, NGO'er, politikere og repræsentanter for industrien deltog i konferencen for at belyse, hvilke muligheder der er - og hvilke redskaber der skal til - for at udvikle nye miljøvenlige teknologier.

    Dokumentation

    0:000:00