Folketinget til Prehn: Indskærp lovlighed og saglighed overfor embedsværket

Det bør indskærpes i Fødevareministeriet, at lovgivningen skal overholdes, og at der ikke må tages usaglige hensyn i ministeriets forvaltning af tilskudsordninger, lyder det i en beretning fra miljø- og fødevareudvalget.

Réne Christensen har sendt en beretning til fødevareministeren i sin egenskab af formand for miljø- og fødevareudvalget.
Réne Christensen har sendt en beretning til fødevareministeren i sin egenskab af formand for miljø- og fødevareudvalget.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Miljø- og fødevareudvalget bakker op om Statsrevisorernes skarpe kritik af, at Fødevareministeriet i perioden 2014-2019 ikke har sikret en korrekt og tilstrækkelig kontrol af tilskud til landbrugere.

Det meddeler miljø- og fødevareudvalget i en beretning, hvor udvalget konstaterer, at den utilstrækkelige kontrol medfører risiko for, at nogle landbrugere uberettiget har fået tilskud, og at Danmark skal tilbagebetale EU-tilskud som følge af underkendelser fra Europa-Kommissionen.

"Udvalget opfordrer ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri til at følge op på statsrevisorernes kritik ved at styrke kvaliteten af ministeriets tilskudsforvaltning og kontrolvirksomhed samt departementets tilsyn hermed," skriver miljø- og fødevareudvalget i beretningen. 

Udvalget opfordrer særlig ministeren til at indskærpe i ministeriet, at lovgivningen skal overholdes, og at der ikke må tages usaglige hensyn i ministeriets forvaltning af tilskudsordninger.

Miljø- og fødevareudvalget i en skriftlig beretning

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00