Om  
Henrik Dam Kristensen

Folketingets formand genopstiller ikke

Henrik Dam Kristensen genopstiller ikke til næste folketingsvalg.

"Jeg har en usentimental holdning til at stoppe," siger Henrik Dam Kristensen (S) om sin afsked.
"Jeg har en usentimental holdning til at stoppe," siger Henrik Dam Kristensen (S) om sin afsked.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Denne valgperiode bliver den sidste for folketingsformand og mangeårige minister, Henrik Dam Kristensen (S). Mandag aften har han meddelt sin valgkreds i Horsens, at han ikke genopstiller. Det skriver TV syd

"Jeg ønsker at give min kreds god tid til at finde en ny kandidat. Derfor synes jeg, at det nu er det rette tidspunkt at give kredsen besked. Jeg har haft en fantastisk tid i politik og nydt hver dag. Men alting har sin tid, og jeg har en usentimental holdning til at stoppe," siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse.

Lang politisk karriere
Postbuddet fra Vorbasse, som Henrik Dam Kristensen også er kendt som, stillede første gang op til Folketinget i 1984 i Grindstedkredsen. Siden 2005 har han været opstillet i Horsens, Ribe og Østjylland.  

I sin politiske karriere har Henrik Dam Kristensen både været landbrugsminister, fødevareminister og socialminister. Alt sammen under statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S). Under statsminister Helle Thorning Schmidt (S) prøvede han desuden kræfter som transport- og senere beskæftigelsesminister. 

I 2019 blev Henrik Dam Kristensen valgt til formand for Folketinget. I løbet af sin tid i Folketinget har han desuden været præsident for Nordisk Råd, formand for Udvalget for Forretningsordenen og medlem af Europa-Parlamentet. 

Nu er det altså blevet tid til at sige farvel efter en lang politisk karriere, og Henrik Dam Kristensen er klar til at bruge mere tid med familien:

"Min beslutning er modnet gennem de seneste måneder. Politik har været en stor del af mit liv, og jeg har i lange perioder pendlet mellem Jylland og København hver uge. Efter det næste folketingsvalg vil jeg bruge mere tid på familien og mine andre interesser," siger Henrik Dam Kristensen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Dam Kristensen

Formand, Interforce og fhv. formand, Folketinget, fhv. MF (S)
postbud

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024