Fortsat uenighed om universitetsfusioner

S har vetoret i forhandlingerne om universitetsfusionerne. Og modsat Venstre tror de ikke tidsplanen holder.
Socialdemokraterne har vetoret ved den kommende universitetsreform.
Socialdemokraterne har vetoret ved den kommende universitetsreform.
Helle Ib

Vi kan sagtens leve op til målene om forskning i noget, der minder om verdensklasse – uden at lave de fusioner, som der er lagt op til nu.

Rasmus Prehn (S)
Videnskabs- og forskningsordfører

Forud for onsdagens samråd i Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi forudser Socialdemokraterne, at dele af fusionerne i universitetsverdenen må udskydes. Processen indtil nu har været præget af uenighed mellem både politikere og de berørte aktører. Samtidig har videnskabsminister Helge Sander (V) erkendt, at regeringen naturligvis ikke kan tvinge en model igennem uden et politisk flertal.

Ifølge regeringens plan skal der skæres kraftigt i antallet af universiteter, og sammenlægningerne skal træde i kraft allerede fra 2007.

”Det kan sagtens ske, der hvor man er enig. Men der, hvor man ikke er, vil det være for drastisk at gennemføre en fusion, der betyder, at man må jorde nogle af dem, der har helt reelle argumenter. At forestille sig, at vi kan træffe en beslutning inden for nogle uger, så alle kan fusionere fra 2007, er dybt naivt,” siger Socialdemokraternes videnskabs- og forskningsordfører Rasmus Prehn.

0:000:00