Fremtidens kødkontrol findes i Holland
Niels Th. Dahl
JournalistLandmændene, der sender deres dyr til os, har allerede øget deres udbytte med 5-6 mio. euro pr. år. Samtidig kan man se, at der hele tiden sker en forbedring af dyrenes sundhedsstatus.
Marc van der Lee
Informationschef for Vion Slagterier
Debatten om kvaliteten af fødevarekontrollen raser over hele Europa. Men nogle lande er længere fremme end andre.
Mens politikerne i Danmark således i disse måneder diskuterer på højtryk, om fødevarekontrollen skal gøres mere risikoorienteret og målrettes særligt udvalgte virksomheder, er man nemlig allerede i fuld gang med den risikoorienterede kontrol på slagteriområdet i Holland.
"Intelligent" kødkontrol
Slagteriet Vion har implementeret en ny og "intelligent" metode til kødkontrol, der inddrager hele historien bag de slagtede dyr lige fra staldforhold, fodring og medicinforbrug til bakterieinfektioner. Oplysningerne om dyrene gør, at man på slagteriet ikke længere behøver at samlebåndskontrollere samtlige slagtede dyr, men kan koncentrere sig om de dyr, hvor man ud fra baggrundsoplysningerne ved, risikoen for f.eks. en bakterieinfektion er størst.