Gigantisk forskningsprojekt til KVL

KVL skal stå i spidsen for EU’s største forskningsprojekt nogensinde omkring kødkvalitet. Projektet har et budget på 180 mio. kroner.
Fra tryne til hale. EU-landene satser 180 mio. kr. i forskning, der skal forbedre kødkvaliteten hos europæiske svin. KVL skal stå i spidsen for projektet.
Fra tryne til hale. EU-landene satser 180 mio. kr. i forskning, der skal forbedre kødkvaliteten hos europæiske svin. KVL skal stå i spidsen for projektet.
Helle Ib

Vi har en anerkendt viden og en lang forskningstradition. Vi kan garantere, at vi kan søsætte projektet og komme i land med det.

Anders Hans Karlsson
KVL

Inden for få uger bliver de formelle papirer underskrevet – og så tegner Danmark sig for koordinationen af ét af de største EU-baserede forskningsprojekter nogensinde om kød. Det er grisen i alle afskygninger, der skal under lup. Foder, genetik, forbrugeradfærd og en mængde andre områder er i fokus på det forskningsprojekt, som sættes i værk fra nytår. Målet er at styrke kvaliteten af svinekød og dermed bidrage til, at Danmark og EU fortsat kan spille en væsentlig rolle på verdensmarkedet, hvor andre aktører er godt i gang med at satse på svineproduktion.

Budget på 180 mio.
Med et samlet budget på 180 millioner kroner, hvoraf EU-støtte vil udgøre omkring 70 procent, er der tale om ét af de største og mest ambitiøse forskningsprojekter om kød i EU´s levetid. Danmark kommer til at spille en helt central rolle, efter som funktionen som koordinator af hele projektet er lagt i hænderne på danske forskere. I spidsen for arbejdet står professor Anders Hans Karlsson, Institut for Fødevarevidenskab, Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.

”Danmark og EU har et godt ry globalt, når det handler om at producere svinekød, men i andre dele af verden forsøger man at blive lige så dygtige. Vores position udfordres af lande som Brasilien, Argentina, Kina og USA. Vi kan kun fastholde rollen gennem kvalitet,” siger Anders Hans Karlsson.

0:000:00