Global skatteaftale kan få vidtrækkende konsekvenser for danske andelsselskaber

Der ligger potentielt en økonomisk bombe under de største danske andelsselskaber, lyder det fra Landbrug & Fødevarer og Venstre, som frygter, at andelsselskaberne som led i en ny skatteaftale bliver dobbeltbeskattet. Kim Valentin fra Venstre mener ikke, at regeringen tager det seriøst nok.

Danish Crown er et af de andelsselskaber, der kan risikere at blive ramt af dobbeltbeskatning, hvis ikke Danmark lykkes med at få andelsselskaberne undtaget i den globale skatteaftale. Arkivfoto fra Danish Crown i Ringsted.
Danish Crown er et af de andelsselskaber, der kan risikere at blive ramt af dobbeltbeskatning, hvis ikke Danmark lykkes med at få andelsselskaberne undtaget i den globale skatteaftale. Arkivfoto fra Danish Crown i Ringsted.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: De største danske andelsselskaber kan have udsigt til en skatteøkonomisk pine, når store europæiske selskaber fremover skal betale en ensartet selskabsskat.

Andelsselskaberne frygter nemlig at blive pålagt en dobbeltbeskatning, når EU skal implementere den globale OECD-skatteaftale, som blandt andet indeholder en minimumsselskabsskat.

Andelsselskabernes dobbeltbeskatning

I andelsselskaber ligger skattebyrden hovedsageligt hos andelshaverne, mens det for et aktieselskab gælder, at skattebyrden ligger i selskabet.

Ved indførslen af en minimumsselskabsskat vil der derfor for andelsselskabernes vedkommende være tale om en dobbeltbeskatning, fordi både selskab og andelshaver kommer til at betale skat af det samme overskud.


Kilde: Landbrug & Fødevarer

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00