Godkendelse af juice skal trækkes tilbage

Der er nu udkæmpet endnu et slag i kampen om etiketter og beriget juice. Et flertal udenom regeringen besluttede i går onsdag at pålægge ministeren at trække godkendelsen af "Multivitaminjuic" tilbage. Dermed risikere ministeren ballade med EU. Forbrugerrådet jubler.
Cecilie Bech

Vi har hele tiden ment, at ministeren var nødt til at trække godkendelsen tilbage. Og nu har vi så besluttet at udforme en beretning, hvor vi pålægger ministeren at fastholde den oprindelige beslutning fra Fødevarestyrelsen. Og det er jeg naturligvis tilfreds med

Ritt Bjerregaard
Ordfører for Socialdemokraterne i Fødevareudvalget
På et møde i Fødevareudvalget i går onsdag besluttede oppositionen at pålægge ministeren at trække godkendelsen af den berigede fødevare "Multivitaminjuic" tilbage - og dermed trodse EU-lov.

De vil nemlig ikke have, at en beriget juice må reklamere for sine tilsatte vitaminer på etiketten.

Dermed har endnu et slag udspillet sig i kampen om den meget omtalte berigede juice. Sejren falder til fordel for dansk lov. Mod EU.

Det hele startede, da forbrugerminister Henriette Kjær (K) stik imod dansk fødevarelovgivning og stik imod en tidligere afgørelse i Fødevaredirektoratet, godkendte den berigede fødevare "Multivitaminjuice". Ministeren frygtede, at en afvisning ville komme i karambolage med EU-lovgivning.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00